Julebord 2019

3 juleøl i glass

Skal du arrangere julebord og ønsker en annerledes julebordsaften? Ølakademiet har opplevelser som er skapt for å lage god stemning og innlede gode samtaler.

Vi hjelper deg – book et annerledes og morsomt julebord!

Ølakademiet har flere julebord-aktiviteter og pakker både i Oslo, Bergen og Trondheim som vi håper vil skape begeistring og glede! Her er noen av våre mest populære opplegg:


Julestemning

Ølsmaking Original – en klassiker

Oslo, Trondheim, Bergen og Stavanger

Bli bedre kjent med øl når Ølakademiet ønsker velkommen til ølsmaking.

Se, smak og lær om øl med Ølakademiet! På en ølsmaking står kunnskap i fokus. Her lærer man å bruke sansene når man smaker øl. Ølguiden tar for seg temaer som historie, bryggeprosessen og øltyper. Man lærer om råvarene, skjenking, glassvalg og serveringstemperatur og får de spennende historiene knyttet til ølet..

Arrangementet passer for alle, er uformelle, folkelige med fokus på god stemning og humor

Smakingen har varighet fra 60-90 minutter og foregår i våre lokaler eller hos en av våre partnere – før dere eventuelt drar videre i førjulskvelden til deres julebord.


Visste du at ordet jul kommer fra det oldnorske navnet ylir, med betydningen «å stelle i stand til moro». Man feiret ikke jul før i tiden, man drakk jul!


Julestemning

Ølsmaking med juleøl

Oslo, Trondheim og Bergen

Glad i historie og juleøl? Da skal man velge denne smakingen!

Lær mer om Gulatingsloven og juleøl i moderne tid. Gulatingsloven var ikke nådig mot den som nektet å brygge øl til jul, han risikerte landsforvisning! Man så nemlig all grunn til å feire at det igjen gikk mot lysere tider, og det gjorde man til gangs…
Gruppen får oppleve de gode historiene om juleølet, dets historie og tradisjon i Norge. De gode øltipsene til julens mange retter, hører også til. Arrangementet gir viten om juleøl, igjennom deltakelse, praktisk prøving, historiefortelling og humor.

Arrangementet passer for alle, er uformelle, folkelige med fokus på god stemning og humor


Julestemning

Ølsmaking – hos deg/dere

Oslo, Trondheim og Bergen og omegn

Har du lokalitetene? Da har vi kunnskapen!

La oss ta vår kunnskap med til deres lokaler, hvor vi holder en juleølsmaking som har rikelig med historie, juletradisjoner og humor. Det blir garantert god stemning, og vi holder på i ca 1-1,5 time – før dere eventuelt drar videre til en restaurant, eller fortsetter med et hyggelig julebord i deres egne lokaler. Det er selvfølgelig også mulig å holde smakingen med annet øl som ikke er juleøl.

Et faglig vorspiel vil begeistre og glede, samtidig som det skal være sosialt. Vi kjører Ølsmaking hos deg!

 

Send en forespørsel om ølsmaking


Julestemning

Restauranter – en kulinarisk helaften

Oslo, Trondheim og Bergen

Alle fortjener god mat og drikke!

Vi har gjort det enkelt for deg som skal booke julebordopplevelsen for vennegjengen eller firmaet. Hvis dere velger en juleøl-, ølsmaking eller annen opplevelse hos oss, er vi gjerne behjelpelig med å ordne bord hos en av våre partner restauranter. Opplev bekvemmeligheten av en sømløs overgang fra en smaking i våre lokaler til julebordet, når vi har ordnet et bord for dere hos en av våre trivelige partnerrestauranter – til et tilpasset klokkeslett.

Ølakademiet jobber i dag med nøye utvalgte restauranter i flere av Norges største byer. Flere av disse tilbyr også unike øl og matopplevelser, der ølpakke til måltidet selvsagt hører med.*

Hvor vil dere spise?

*Menyer og priser blir klare på et senere tidspunkt.

Se våre partnere her:

 

    

 


 

Julebord som bedriftsfest dukket opp for første gang i Aftenposten i 1961.

Forløperen dukket opp i tiden rundt forrige århundreskifte. I byenes øvre middelklasse var det mange som reiste bort i julen, og både hoteller og restauranter i byene tilbød da egne julemenyer for de tilreisende. Denne formen for julebord spredde seg så gradvis ut i landet.

I eldre tradisjon var julebord navn på det bordet som sto dekket i alle fall julenatten, noen steder hele julen. Dette skulle bugne av mat og levende lys, og var også en gest til familiens døde som man trodde kom på besøk denne natten.

Man tror likevel ikke julebordet har en sammenheng med det magiske innholdet i det hedenske blotet ved juletider, som var en rituell fest for å fremme årsvekst og fred.

Kilde: Store Norske Leksikon