Salg!

Ølsmakinger 90 min (Oslo)

(29 omtaler)

kr 575,00

På lager

Vi kan levere gavekortet for degGratis leveringstjeneste Ønsker du gavekortet levert kun til egen e-post, la feltene under stå tomme. Vi kan levere gavekortet direkte til mottaker for deg! Fyll ut navn og e-post til den som skal ha gavekortet, skriv en personlig hilsen og velg dato for utsendelse. Da sender vi gavekortet på e-post til jubilanten om formiddagen på valgt dato!

Beskrivelse

Ølsmaking med en uavhengig aktør. Lær om smaker, luktene og servering. Smakingen er et godt gavetips på opplevelser i Oslo. Gavekort hurtig levert på e-post.

1

Info

Skal du kjøpe gavekort gjør du dette enkelt nedenfor. Har du gavekort eller ønsker å melde deg på kurs? Gå til steg 2

2

Meld på

Finn passende dato under fanen “datoer og påmelding” ovenfor. Følg instruksene for å melde på. Gjenta for hver deltaker.

3

Betaling

Meld deg på valgt kurs via steg 2. Betaling skjer ved oppmøte med kort eller Vipps. Har du gavekort tar du dette med.


Nyttig informasjon

 • Varighet: 90 minutter.
 • Pris: 675,-/person.
 • Kurssted: Ølakademiet AS, Thorvald Meyers gate 71A, Inngang Nordre Gate, 0552 Oslo.
 • Grupper: Les om ølsmaking for grupper her.

Bli bedre kjent med øl når Ølakademiet ønsker velkommen til ølsmaking i vår ølkjeller i Oslo. Sosialt og lærerikt!

På en ølsmaking med Ølakademiet står kunnskap i fokus. Her lærer man å bruke sansene når man smaker øl. Ølguiden tar for seg temaer som historie, bryggeprosessen og øltyper. Man lærer litt om råvarene (malt, humle, gjær og vann), skjenking, glassvalg og serveringstemperatur.

En ølsmaking med Ølakademiet er en sosial opplevelse som passer for alle, hvor man også møter andre kursdeltakere i hyggelige omgivelser.

Velg mellom to forskjellige typer ølsmaking:

 • Ølsmaking original – dette er selve grunnsteinen i Ølakademiet, den originale ølsmakingen hvor man smaker på flere forskjellige ølstiler. Smakingen dukket første gang opp i 2009 – og er fortsatt vår mest populære smaking, med i Oslo alene, omtrent 1900 deltakere i 2019.
 • Ølsmaking med tema – for deg som ønsker å lære litt mer om et bestemt tema. Her smaker du deg gjennom et utvalg øl fra dagens tema, mens vår kursholder forteller fakta og anekdoter rundt dette. Tema kan være øl fra et bestemt land, årstid eller en ølstil.

21. jan, mørkt og sterkt: Når kulda setter inn tyr man gjerne til varmende ølstiler. Tenk typisk porter og stout, men vær sikker på at vi har en overraskelse i ermet.

16. feb, frukt- og surøl: Å tilsette frukt i øl er en gammel tradisjon. Surøl er gjæret spontant og har et syrlig smaksbilde. Begge deler er litt vilt, men veldig godt.

16. mar, lager og pils: Bli bedre kjent med ølet som har sitt utspring fra Plzeň, forskjellige typer pils og lager, og møt noen merker du kanskje aldri har smakt på tidligere.

22. apr, England: Englands pubkultur har en lang historie. Typiske ølstiler fra landett er porter, bitter og byggvin. Bli bedre kjent med engelsk øl-kultur og -stiler.

01. jul, USA: Sierra Nevada og Brooklyn Brewery er velkjente navn på bryggeri fra USA. Mer kommer det mer enn lys lager ut av USA? Bli med på en spennende øl-reise “over there”.

21. jul, Belgia: Belgisk øl er på Unescos verdensarvliste. Velkjente ølstiler fra landet, som dubbel/bruin og belgisk blond, er blant de du kan bli bedre kjent med på smakingen.

04. aug, IPA: India Pale Ale var opprinnelig en pale ale med mer alkohol og humle, beregnet på eksport til India. Det ble etterhvert en egen stil som nå blir brygget i stort omfang.

Ølsmakingene er uformelle, folkelige og har fokus på god stemning og humor! Aldersgrense 18 år.

Datoer og påmelding

Datoer og påmelding:

Her finner du oppsatte datoer for individuelle gjester. For å melde på klikker du på den aktuelle datoen og fyller ut skjemaet. Gjenta påmeldingen for hver deltaker. Betaling skjer ved oppmøte eller ved bruk av gavekort. Gavekortet skal i tillegg medbringes på kurset – enten som utskrift eller digitalt. Ved å melde deg på bekrefter du å ha lest og godtatt våre vilkår.

Kart

Slik finner du veien

Oppmøte: Ølakademiet AS, Thorvald Meyers gate 71A, Inngang Nordre Gate, 0552 Oslo.


29 omtaler for Ølsmakinger 90 min (Oslo)

 1. Kristine

  Var på ølsmaking 90 min og det leverte virkelig til forventningene. Kjempeflink kursleder som fortalte om ølen på en interessant og lærerik måte. Masse forskjellig øl, der det var mye ukjent og spennende. Et lite minus var at det nesten ble for kort med 90 min. Mye informasjon som ble fortalt og kunne gjerne hatt 30 min ekstra for å fordøye både informasjon og ølen. Ellers veldig bra og kan virkelig anbefales.

  • Ølakademiet (bekreftet eier)

   Hei Kristine, så hyggelig at du koste deg på smaking med oss 🙂
   Vi ønsker deg hjertelig velkommen tilbake ved en annen anledning!

 2. Mia (bekreftet eier)

  Veldig kunnskapsrik kursholder, som gjorde det til en både lærerik og morsom kveld. Vi kom noe sent igang, og det ene ølet var ikke som hun forventet- kunne kanskje vært litt bedre forberedt på dette ene ølet? Men bra totalopplevelse!

  • Ølakademiet (bekreftet eier)

   Hei Mia,
   Tusen takk for hyggelig tilbakemelding. Øl er et levende produkt og noen øl forandrer seg under lagring. Den ene ølen som ble åpnet var nok overkarbonert og det er som oftest umulig å vite før man åpner den 🙂
   Ønsker deg hjertelig velkommen tilbake ved en annen anledning!

 3. Even

  Vi var 14 stykker som hadde en fantastisk kveld med ølsmaking. Profesjonelt, men samtidig uformelt. Morsomt, interessant og godt. Anbefales!

  • Ølakademiet (bekreftet eier)

   Hei Even!
   Tusen takk for hyggelig tilbakemelding. Håper dere hadde et strålende utdrikningslag 🙂
   Hjertelig velkommen tilbake.

 4. Teresa Raber (bekreftet eier)

  Super fornøydfine koselige lokaler. Kurslederen formidlet tema på en morsom og lærerik måte. Koronareglene ble fulgt opp. Mye forskjellige typer øl å smake på. Absolutt å anbefale.

 5. Henrik Møller

  Vældig spændene og lærerigt. Vældig fine lokaler kan absolut anbefales. Kommer igen

 6. Preben Thaur

  God opplevelse. Dyktig guide med mye kunnskap. Flere øl som ikke var helt i min gate, men allikevel interessant å smake.

 7. Sondre

  Jeg dro hit med min kjæreste for å prøve noe nytt. Overasket over veldig koselige lokaler med rustikk innredning og tente lys/peis satte god stemning for kurset. Kursleder virket engasjert og kunnskapsrik, så det var positivt! Av øl typene vi fikk servert var det en del av de jeg hadde smakt før, kunne kanskje prøvd noe mer eksotiske varianter. Det var også litt vanskelig å holde fokus til tider, da vi hørte på kursleder. Var litt interaktive spørsmål som måtte diskuteres innad, det var artig, og det burde vært mer av det! Ellers veldig fin opplevelse!

 8. Aksel Granhus

  Trivelig og lærerikt, med dyktig og engasjert foredragsholder. Flott opplevelse som kan anbefales til alle som er glad i øl

 9. Baard Kjølås-Larsen

  Veldig fornøyd. Instruktør, lærer eller snart ølsommelier var engasjerende og svært dyktig. Fikk smake noen gode øl, og fikk bra historikk om øl. Anbefales for alle som ønsker å skjønne litt mer om øl. Tommel opp.

 10. Ina

  Supert! God stemning og veldig lærerikt

 11. Geir Strøm

  Vi hadde en fin opplevelse med fin variasjon av ølsorter og en dyktig kursholder.

 12. Brian Kolseth

  God og hyggelig kursholder, og fine lokaler

 13. Chris Ottesen

  Bra lokaler og en både underholdene og faglig sterk kursholder. Med noen få enkle smaksbiter fra kjøkkenet ville det bli en større opplevelse med eksempler på kombinasjoner av mat og øl.
  Veldig fornøyd

 14. Torstein Alvern

  Fine lokaler og dyktig kursholder som åpenbart har lang erfaring og mye kunnskap. Føler allikevel at ting var tatt litt for “på sparket”, hvor vi fikk smake på hva som tilfeldigvis stod på hylla den dagen. Vi fikk lukte på korn, men ble advart om at det hadde blitt stående alt for lenge så det ikke luktet godt lenger. Vi fikk smake en Porter med Marshmallows i, som han selv virket å synes ikke egentlig var verken god eller et godt eksempel på det han ville ha frem. Til akkurat den fikk vi dog en bit mørk sjokolade som komplimenterte den veldig godt og understreket poenget hans allikevel, til tross for at han virket midfornøyd med valget av øl.
  Kursholder skrøt også veldig av kjøkkenet deres og hvor flinke de var, og etter å ha vært på ølsmaking andre steder hvor de bruker små matbiter for å demonstrere hvilken øl som komplimenterer hvilken mat synes jeg det var litt rart at dette ikke ble gjort her også (sjokoladen nevnt over ble beskrevet som noe han tilfeldigvis fant på kjøkkenet og tok fra kokkene samme ettermiddagen).

  Totalt sett veldig kunnskapsrik kursholder og gode lokaler og jeg dro derifra med flere nye tanker om forskjellige typer øl, men synes opplegget virket lite planlagt.

  • Luis Herreros

   Hei Torstein!
   Tusen takk for din tilbakemelding. Vi tar dine synspunkter til etterretning og vil gjøre vårt beste for at du får en bedre opplevelse neste gang!
   For å utdype litt om konseptet vårt; Våre kursholdere er ikke bundet av noe manus, men alle innehar stor kunnskap og lang fartidstid i Ølakademiet. Så kurset kan iblandt virke noe improvisert, noen mange gjester setter stor pris på. Vi har også et stort roterende utvalg av øl på våre kurs, og kursholder presenterer ofte nye øl på kursene og bedømmer gjerne ølet sammen med dere som deltar. Dette er noe av det som gjør opplevelsen og som er spesielt for oss, for selv om du får samme kursholder, så vil opplevelsen være forskjellig fra gang til gang.
   En smak av sjokolade sammen med øl er det som er vanlig å kombinere på en slik smaking du deltok på (Ølsmaking 90), slik at gjestene får et innblikk i våre andre flotte kurs hvor vi legger all vår fokus på å kombinere øl og mat/ost/sjokolade/sliders.
   Ha en flott dag videre!

 15. Berit Trandem Høiås

  Vekdig bra og kunnskapsrik kursholder. Morsomt at han også trakk inn litt mat. Lærte mye og håper å huske det meste. Tusen takk.

 16. Denan Zagorcic

  Veldig bra kurs og ekstremt god kursholder – ingenting å utsette. Takk for en flott opplevelse 🙂

 17. Lise

  Hyggelige lokaler, god kursleder.

 18. Svein Kristoffersen

  Hyggelige lokaler og god gjennomgang, dog noe overfladisk på den relativt korte stunden. Alt i alt veldig bra og inspirasjon til å forske videre på ølets historie og hemmeligheter.

 19. Øyvind

  Lærerikt og velsmakande. Eg blei veldig glad over å sjå at det var valgt interessante ølsortar, og at the usual suspects av ølsortar har blitt pensjonert.

 20. Tore Flatø

  Lærerikt kurs. Klar for å forbedre byggeprosessen vår etter dette. Engasjert og flink foredragsholder.

 21. Sverre Lunde

  Smaksrikt, lærerikt, hyggelig atmosfære og i tillegg morsomt. Kan det bli bedre?

 22. Rolf Moen

  Meget interessant og lærerikt kurs av en dyktig kursholder.

 23. Bastian Stabell

  Topp stemning, flink og engasjerende foredragsholder

 24. Bjørn Tillerflaten

  Meget godt faglig kurs for en nybegynner ! Meget hyggelig og flink kursholder og smaking av veldig mye forskjellig øl !

 25. Janine Larsen

  Tenkte kanskje dette ville bli for avanserte greier for en stakkars nybegynner men der tok jeg feil! Kursleder Håkon hadde svar på alt av spørsmål og flere artige historier på lur. En veldig fin start på en helaften i Oslo. Anbefales!

 26. Petter Larsen

  Meg og frua hadde en veldig fin kveld på ølsmaking. Kursleder hadde kunnskapen i behold, og visste hva han snakket om. 6 gode typer ble valgt ut for smaking, og var gode eksempler i demonstrasjonen av forskjellene. Alt i flotte lokaler, så her er det alle tomler opp

 27. Jan Larsen

  Bare gode tilbakemeldinger fra mine kollegaer som deltok på kurset (14 stk). Godt organisert dog med stram timeplan. Lærerikt og gode smaksprøver 🙂 Anbefales!

 28. Mai Strøm Nilsen

  Besøket hos dere var veldig vellykket, både mat og drikke falt i smak.
  Interessant opplevelse, masse ny informasjon om øl og mat fra kvinnelig kursleder (husker ikke navnet – men dyktig var hun). God stemning i hyggelige lokaler.

  Takk for god service!

 29. Atle Haug

  Hyggelige lokaler og en kursleder som traff vår gruppe meget bra. Uformelt, enkelt og trivelig – vi var veldig fornøyde

Skriv en omtale

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vi kan levere gavekortet for degGjør gaven mer personlig!

For en mer personlig gave, fyll ut navn og skriv en hyggelig hilsen til mottaker. Hvis du i tillegg fyller ut mottakers e-post og velger dato (ikke dagens dato), sender vi gavekortet til mottaker på valgt dato!

NB! Ønsker du gavekortet levert kun til egen e-post, la e-post feltet stå tomt.

På lager